1. General
The Retailer undertakes to protect the confidentiality of personal data and the privacy of users of the online store. The Retailer shall use collected personal data exclusively for providing the services it offers. The Retailer respects the confidentiality of personal data and the privacy of users of the online store, and therefore will do everything necessary to protect them from any sort of violations and abuse. Users’ personal data is one of the areas to which the Retailer pays particular care and attention, as it is aware of the sensitive nature of this subject.

Our store is hosted on Shopify Inc. They provide us with the online e-commerce platform that allows us to sell our products and services to you.
Your data is stored through Shopify’s data storage, databases and the general Shopify application. They store your data on a secure server behind a firewall.

For more insight, you may also want to read Shopify’s Terms of Service (https://www.shopify.com/legal/terms) or Privacy Statement (https://www.shopify.com/legal/privacy).

 
2. Use of personal data
The Retailer collects, keeps, processes and stores the following user data for the purposes of providing the services it offers:
- name and surname;
- delivery addresses;
- company name or name of legal entity (if user is a legal entity);
- tax number of legal entity (if user is a legal entity);
- email address (username);
- password in encrypted form;
- contact telephone number;
- country of residence;
- other data that the user voluntarily enters into forms on the online store;
- other data that the user voluntarily adds to his/her user profile;

The Retailer shall assume no liability for the accuracy, completeness and currency of data entered by users.

 
3. Cookies and IP addresses
At the beginning of each use of the online store the Retailer will send each user a cookie for purposes of identification, monitoring the contents of the shopping basket and ensuring traceability, which will be stored in the server’s memory only for the duration of the visit to the online store and will be deleted after one hour of inactivity. The Retailer may also store various permanent cookies on the user’s personal computer, such as the user’s identification number in encrypted form for purposes of recognition upon the next visit to the online store or product assessments, with the help of which the user knows which products they have assessed, and indirectly also cookies from the external service Google Analytics, which serve for analysis of visits to the website. The Retailer may use these data in an anonymised summary format for purposes of statistical analysis. In order to provide online security the Retailer also collects the IP addresses from which users access the online store.

Here is a list of cookies that we use. We’ve listed them here so you that you can choose if you want to opt-out of cookies or not.
 _session_id, unique token, sessional, Allows Shopify to store information about your session (referrer, landing page, etc).
 _shopify_visit, no data held, Persistent for 30 minutes from the last visit, Used by our website provider’s internal stats tracker to record the number of visits
 _shopify_uniq, no data held, expires midnight (relative to the visitor) of the next day, Counts the number of visits to a store by a single customer.
cart, unique token, persistent for 2 weeks, Stores information about the contents of your cart.
 _secure_session_id, unique token, sessional
 storefront_digest, unique token, indefinite If the shop has a password, this is used to determine if the current visitor has access.
PREF, Google, Tracking who visits the store and from where, Persistent for a very short period
Unique to each user, PayPal, Payment transactions, Sessional

 
4. Declaration of protection of confidentiality of personal data and user privacy
In accordance with the regulations governing personal data protection, the Retailer is obliged to protect the personal data of the users of its online store. The Retailer shall not under any conditions disclose the user’s personal or other data to any third party without the explicit consent of the user, i.e. it will not allow third party access to the user’s personal and other data unless required to do so by state authorities, if such obligation is prescribed by law, or in good faith that such measures are necessary for proceedings before courts of law or other state bodies and for the protection and realisation of the legitimate interests of the Retailer.

All personal and other data provided by the user upon registration with the online store, as well as on product purchase orders, including the contents of the orders, shall be protected in accordance with the regulations governing personal data. The Retailer shall not use these personal data for purposes that would damage the user or other involved party in any way. The Retailer shall not use user data in order to distribute promotional emails or other unwanted promotional materials, except for distribution of those promotional notices which will be used by users to place orders or to which users agree. The Retailer may use these data in an anonymised summary format for purposes of statistical analysis. The confidentiality of these and other user data shall not be breached in any way.

The Retailer will entrust the delivery service (e.g. Pošta Slovenije, DHL, UPS etc.) with only the data required for delivery of items purchased from the online store (data on the recipient and delivery address). The Retailer will make contact with the user via email if necessary for the execution of the transaction at the online store, and via the contact telephone number only if difficulties are encountered in the registration procedure or the purchasing procedure at the online store.

 
5. Implementation of the Privacy Policy
All persons under regular or contractual employment with the Retailer who have access to users’ personal and other data are aware of the obligation to protect personal and other data and are obliged to observe these provisions on the protection of the confidentiality of the personal data and privacy of the users of the online store. The obligation to protect personal and other data shall be in effect for an unlimited period of time, including after the termination of the relationship with the Retailer.

Registered users may cease using the online store at any time and may cancel their registration. This can be effected by sending the Retailer a written statement of cancellation of registration. Before submitting a statement of cancellation of registration, the user must settle all unsettled liabilities to the Retailer arising from purchases made from the online store. Within the framework of this Privacy Policy, the Retailer shall also protect the confidentiality of personal data and the privacy of users of the online store in the event of cancellation of registration.

 
6. Questions and Contact Information
If you would like to: access, correct, amend or delete any personal information we have about you, register a complaint, or simply want more information contact us at info@maiook.com

    Pojmi:
    S spletno trgovino www.maiook.com (v nadaljevanju 'spletna trgovina') upravlja Maiook, Maja Zurovac s.p., ponudnik storitev elektronskega poslovanja (v nadaljevanju 'ponudnik / prodajalec'). Obiskovalec spletne strani se nanaša na vsako osebo, ki obišče spletno mesto www.aikothreads.com in ni nujno registriran uporabnik spletne trgovine.
    Uporabnik spletne strani se nanaša na osebo, ki se je za uporabo spletne trgovine registrirala in je pridobila uporabniški račun. S tem potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja, da je z njimi seznanjena in se z njimi strinja. Z nakupom izdelka uporabnik postane kupec (potrošnik - fizična oseba).


    2. Splošno
    Upravljavec spletne trgovine www.maiook.com  sme uporabiti in obdelovati osebne podatke uporabnika spletne trgovine, pridobljene ob registraciji ali ob prijavi, v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov (Zakon o varstvu osebnih podatkov, ZVOP-1, Uradni list RS št. 94/07).

    Upravljavec se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Uradni list RS št. 94/07). Zbrani osebni podatki bodo uporabljeni izključno za namene neposrednega trženja produktov ali ostalih prodajnih in marketinških aktivnosti. Upravljavec spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

     
    3. Uporaba osebnih podatkov

    3.1.Privolitev v obdelavo osebnih podatkov
    Šteje se, da uporabnik ob registraciji v spletno trgovino www.maiook.com potrdi, da sprejema in se strinja s splošnimi pogoji posovanja in daje osebno privolitev v uporabo in obdelavo osebnih podatkov, ki se zahteva v skladu s predpisi o varstvu osebnih podatkov. Na podlagi njegove osebne privolitve sme upravljavec osebne podatke obdelovati izključno za namene opravljanja storitev, ki jih ponuja.

    Uporabnik z registracijo v spletno trgovino dovoli uporabo njegovega elektronskega naslova tudi za obvestila o posebnih ugodnostih. Od prejemanja obvestil o posebnih ponudbah se lahko kadarkoli prostovoljno odjavi.

    3.2. Obseg in namen zbiranja osebnih podatkov
    Upravljavec za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

    - ime in priimek;
    - naslov za dostavo;
    - podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
    - davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
    - naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
    - geslo v šifrirani obliki;
    - kontaktno telefonsko številko;
    - državo bivanja;
    - druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
    - druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

    Upravljavec osebne podatke, ki jih pridobi od uporabnikov, obdeluje za namene neposrednega trženja storitev, produktov ali ostalih prodajnih in marketinških aktivnosti (posredovanje informativnega gradiva, ponudb, računov in druge potrebne komunikacije).

    Za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik, upravljevec ne odgovarja. Uporabnik je dolžan sam poskrbeti za točnost vseh posredovanih podatkov.

    3.3. Pravica uporabnika zahtevati prenehanje uporabe osebnih podatkov
    Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da upravljavec osebnih podatkov preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja.

    3.4. Rok hrambe osebnih podatkov
    Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave, upravljavec zagotavlja, da bodo osebni podatki izbrisani oz. da bo dostop do zbranih osebni podatkov blokiran.

     
    4. Piškotki in IP naslovi
    Upravljavec vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Upravljavec lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Upravljavec lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti Upravljavec zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

    Seznam piškotkiv, ki jih uporabljamo:

    _session_id, unique token, sessional, Allows Shopify to store information about your session (referrer, landing page, etc).
     _shopify_visit, no data held, Persistent for 30 minutes from the last visit, Used by our website provider’s internal stats tracker to record the number of visits
     _shopify_uniq, no data held, expires midnight (relative to the visitor) of the next day, Counts the number of visits to a store by a single customer.
    cart, unique token, persistent for 2 weeks, Stores information about the contents of your cart.
     _secure_session_id, unique token, sessional
     storefront_digest, unique token, indefinite If the shop has a password, this is used to determine if the current visitor has access.
    PREF, Google, Tracking who visits the store and from where, Persistent for a very short period
    Unique to each user, PayPal, Payment transactions, Sessional

     
    5. Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov
    Upravljavec je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Upravljavec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravljavca.

    Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Upravljavec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Upravljavec podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Upravljavec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

    Ker obstajajo na spletnem portalu povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z družbo, upravljavec ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh. Prav tako upravljavec ne odgovarja za morebitne napake, ki so posledica posredovanja napačnih podatkov ob registraciji na spletni strani portala.

    Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije, DHL, UPS ipd.) bo upravljavec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo upravljavec stopil v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.

     
    6. Izvajanje politike zasebnosti
    Vse pri upravljavcu redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja z upravljavcem.

    Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da pošljejo pisno izjavo upravljavcu na info@maiook.com. Po dokončni potrditvi preklica registracije upravljavec trajno izbriše osebne podatke uporabnika. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik upravljavcu poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Upravljavec bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.

     
    7. Dodatna pojasnila
    Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: info@maiook.com